Must

La Trinité sur Mer en de jachthaven

voiliersDe stad beschikt over een rijk, gevarieerd historisch en natuurlijk erfgoed. Het verleden van de stad is altijd al richting zee georiënteerd en dit is nog steeds zo. De zee is de basis voor de ontwikkeling en rijkdom van de stad. Allereerst om haar handel en visserij. Vandaag de dag heeft Trininté sur Mer een jachthaven die in de hele wereld bekend is om zijn talentvolle en ervaren schippers. Ontdek het gebied

Carnac en haar menhirvelden

alignements-carnac

De menhirvelden zijn meer dan 6500 jaar oud, ze beslaan meer dan 4 km en bestaan uit wel 3000 menhirs. Van april tot oktober zijn de velden beschikbaar voor een bezichtiging. Carnac zelf is ook bekend om haar badplaats, de thalasso therapie, de fijne zandstranden en haar nachtleven…. www.ot-carnac.fr

Het schiereiland Quiberon

cote-sauvage-chainee-de-quiberonGelegen aan de oceaan is deze badplaats beroemd om haar unieke ligging en haar verscheidenheid aan adembenemende landschappen; de wilde kust met zijn ruige terrein en indrukwekkende golven, de baai van Quiberon zelf met veel beschutter en uitgestrekte zandstranden. Vanuit Quiberon kunt u ook de oversteek maken naar verschillende eilanden zoals: Belle-Ile, Houat en Hoédic.

Belle Ile en de citadel

citadelle-de-vauban-belle-ile-en-merGelegen langs Quiberon is Belle-Ile het oudste eiland van de Ponant eilanden en het grootste bretonse eiland. Belle- Ile zal u verleiden met landelijke verschillen; van het “Pointe des Poulains” bekend om zijn vuurtoren en uitzonderlijk uitzicht, tot de”Aiguilles de Port Coton “ , geschilderd door Monet, getuigen van de gewelddadige uitbarstingen van de elementen, van de Citaldel Vauban tot “le Port du Palais”.
Houat en Hoedic in het Bretons eend en eendje zijn ook zeer mooie eilanden. Zij zijn minder toeristisch als Belle- Ile. Dat is wat deze eilanden zo charmant maakt. Ontdek te voet deze eilanden, hun vissershavens, hun fijne zandstranden en hun vissersdorpjes. www.auray-voyages.com

Auray en de oude haven

auray-saint-goustanGelegen aan de onderkant van een estuarium van de “Golfe du Morbihan”en vroeger verblijf van de hertogen van Bretagne is Auray geclassificeerd als “Stad van de Kunst en Geschiedenis”. Kom de charme van de oude stad bekijken, de kleine geplaveide straatjes en haar vakwerkhuizen. Neem ’s avonds de tijd om rond de haven van Saint Goustan te wandelen en te genieten van de mooie verlichting.

Le Bono en zijn bruggen

le-bonoEens een belangrijke vissershaven met meer dan 400 schippers en meer dan 100 boten , is Le Bono nu een lieflijk dorpje dat al haar authenticiteit heeft weten te bewaren. Deze schitterende haven, gelegen vlakbij Auray, is een echte aanrader voor diegenen die houden van een schilderachtig tafereel. Vanaf de brug, die boven de Bono hangt, en die meer dan 150 jaar oud is heeft u een schitterend uitzicht over de haven en de vroegere oesterplaatsen. U zult er natuurlijke landschappen van een uitzonderlijke schoonheid treffen wanneer u wandelt langs de kustpaden.

De Golfe du Morbihan en de eilanden

golfe-du-morbihanVerheven tot de mooiste baaien ter wereld kent deze echte binnenzee, volgens de legende, net zo veel eilanden als dat er dagen in een jaar zitten en verandert het landschap met de getijden.
Veilig en rustig toevluchtsoord voor duizenden trekvogels zult u getroffen worden door de schoonheid van de talloze eilandjes. Zoals Ile aux Moines met de schitterende visserswoningen, het Ile d’Arz met zijn natuurgebieden, het Ile de Gravinis met zijn steen hopen daterend uit 3700 voor Christus en nog veel meer….

www.navix.fr

Vannes en zijn stadsmuren

vannes-rempartsVroeger ook een woonplaats van de Hertogen van Bretagne en eveneens geclassificeerd als “Stad van de Kunst en Geschiedenis” zal Vannes u verleiden met zijn verfijnde en levendige oude wijken; op de hoeken van de geplaveide straatjes vindt u de vakwerkhuizen, de herenhuizen, de jachthaven, de terrassen en de stadsmuren die een schitterend uitzicht bieden.

De rivier Etel en zijn waterwegen

saint-cadoGevoed door verschillende rivieren is het estuarium een kleine binnenzee beschermd door de gevreesde bank van Etel, een zandbank waarvan de contouren met de getijden mee bewegen. Deze plek biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en flora en fauna. En laat u ook verleiden door de charmes van het kleine dorpje Saint Cado.